Internet
November 23, 2005
www.livejournal.com
Dorian
kuten Helnwein on tehnyt maisemakuvissaan ja Modern sleep -sarjassa jajaja
Öljyt liian hitaita mikäli haluaa maalata jatkuvalla palolla: väri leviää sillä öljyillä maalattaessa on aina osattava odottaa helvetin kauan. Loppulaseeraukset öljyllä, kuten Helnweinkin tekee. Kustannukset minimaalisia sillä mitään kankaalle valmiiksi painettuja kuvia (kuten Helnwein on tehnyt maisemakuvissaan ja Modern sleep -sarjassa jajaja) ei tarvita. Vain diaprojektori täytyy saada uudelleen kuntoon. Huom. koska kuullotus tapahtuu vasta viime vaiheessa (öljyllä) ei väritaittojen tarvitse olla niin pehmeitä ja sulavia. Akryylit: valittava huolella kirjo sinisiä, sillä niiden sekoittaminen työlästä ja suurin osa menee hukkaan kuivuessaan. Sinisen taittoa ei miel. valkoisen kautta vaan väliasteen värin... Samoin kuin Midnight Mickey maalauksessa.
Dorian ([info]dorianrosen) wrote, @ 2005-11-23 21:01:00 Previous Entry Add to memories! Next Entry Current music: rammstein; ein lied
Julkisen yksityisiä piirtoja...
GH:n taiteeseen syventyäksesi ja todella päästäksesi sisälle siihen unenomaisen täydelliseen maailmaan tulee sinun hallita AKRYYYLIT!! Lisäksi, osta suuria pensseleitä suoraan rautakaupasta heti kun pääset toisaalle. Myös pohdittava "vesihaudetta", koska acrylic retarder ei hidasta tarpeeksi - henk. koht en ole huomannut sen hidastavan lainkaan. Tampereella mahdollisuus aloittaa noir-henkisen kaupunkimiljöön kuvaus. Öljyt liian hitaita mikäli haluaa maalata jatkuvalla palolla: väri leviää sillä öljyillä maalattaessa on aina osattava odottaa helvetin kauan. Loppulaseeraukset öljyllä, kuten Helnweinkin tekee. Kustannukset minimaalisia sillä mitään kankaalle valmiiksi painettuja kuvia (kuten Helnwein on tehnyt maisemakuvissaan ja Modern sleep -sarjassa jajaja) ei tarvita. Vain diaprojektori täytyy saada uudelleen kuntoon. Huom. koska kuullotus tapahtuu vasta viime vaiheessa (öljyllä) ei väritaittojen tarvitse olla niin pehmeitä ja sulavia. Akryylit: valittava huolella kirjo sinisiä, sillä niiden sekoittaminen työlästä ja suurin osa menee hukkaan kuivuessaan. Sinisen taittoa ei miel. valkoisen kautta vaan väliasteen värin... Samoin kuin Midnight Mickey maalauksessa.
Helnweinin töissä kaksi sinistä keskeisimmissä rooleissa: turkoosi ja syvä ultramariini, unohtamatta tietenkään primäärisinistä. Lämmintä ja kylmää. Akryylien taitava käyttö selittää myös huikean tuotannon, josta hänen omilla sivuillaan suurin osa mutta ei kuitenkaan kaikkia.
Saattanut käyttää grisaille-tekniikkaa useimmissa töissään (I walk alone vaikuttaa yhdeltä niistä), mutta en ole varma kuinka monessa ja onko kyseinen tekniikka välttämätöntä. Helnwein on myös optisten sekoitusten kiistaton mestari, se on ehdottomasti hänen tekniikassaan yksi häikäisevimmistä piirteistä: onnistuneet optiset sekoitukset. Ei saattanut käyttää grisaillea: maalausten pohja lepää hänellä useimmiten renessanssin ajan tekniikan uudelleen käyttöönottamisessa. Useimmat maalauksista lähestulkoon pelkkiä grisaille-maalauksia... jotka on vain sävytetty jälkeenpäin.
Allekirjoittanut lupaa jatkossa jättää tämänkaltaiset entryt puhtaasti yksityisiksi.
back to the top